• interact
  • roadtec-z8-2
  • diablo-corsa-2-2
  • Troy Bayliss
  • Max Biaggi
  • tony-cairoli
  • Marvin Musquin
  • roadtec-z8

Posljednji dodatak talijanskoj obitelji dvokotačnih guma, potvrđen kao guma sa navećom kilometražom u svom razredu, osvojio je prvo mjesto u usporednom testu njemačkog časopisa.

Izdanje 12/2013 specijaliziranog njemačkog časopisa Motorrad stavilo je na usporedni test Pirelli Angel GT, Metzeler Roadtec Z/8 Interact M/O, Bridgestone T30, Continental Road Attack 2, Dunlop Roadsmart 2 i Michelin Pilot Road 3 kako bi se utvrdilo koja je najbolja guma u sport touring razredu. Sve gume, u dumenzijama 120/70 ZR17 i 180/55 ZR17, montirane su na šest Suzuki Bandita 1250S.
Motorradovi novinari su ocijenjivali upravljivost, preciznost pri upravljanju, stabilnost u zavojima, stabilnost u zavojima pri sportskoj vožnji, držanje u zavoju, trakciju pri ubrzavanju, stabilnost pri pravocrtnom kretanju, performanse u ekstremnim uvjetima i držanje linije pri kočenju u zavoju.

U konačnom poretku, Pirelli Angel GT je uvjerljivo sjeo na prvo mjesto, dok su Metzeler Roadtec Z8 Interact i Bridgestone T30 izjednačeni na drugom mjestu.

1. Pirelli Angel GT
2. Metzeler Roadtec Z8 Interact
2. Bridgestone T30
4. Continental Road Attack 2
4. Dunlop Roadsmart 2
4. Michelin Pilot Road 3

Pirelli Angel GT se istaknuo vrhunskim performansama na mokroj cesti u kombinaciji sa sportskim perfomansama koje pruža tradicionalno po prirodi Pirelli guma. Angel GT je perjanica Pirellijevog sport-touring razreda, te prirodni nasljednik višestruko nagrađivanog Angel ST-a. Podsjetimo samo da Angel ST još uvijek drži 7 svjetskih rekorda! U usporedbi sa prethodnikom, Angel GT povećava trajnost za 30%, smanjuje put kočenja za 1 metar (pri 75km/h), poboljšava držanje i upravljivost na mokrome, te što je najvažnije, zadržava sve spomenute karakteristike veoma dugo.

Nakon certifikata nezavisne njemačke agencije Motorrad TestCenter za najbolju sport touring gumu na polju izdržljivosti, te mnogobrojnih pohvala od strane niza utjecajnih moto časopisa, rezultat usporednog testa je dodatna potvrda Pirellijeve predanosti i demonstracija sposobnosti Pirellija da tražištu ponudi proizvod koji je očigledno bolji od konkurencije.

Pirelli Angel GT-(2)